Dag iedereen, mijn naam  is Peter Verhoeven.
Ik ben 71 jaar oud en sinds zes jaar gepensioneerd (ja.., dat kon toen nog lekker op je 65ste ).

Sinds 2006 ben ik voorzitter van de Vasculitis Stichting. Ik ben niet zelf de patiënt, maar mijn vrouw heeft sinds 2002 GPA wat de meest voorkomende (maar evengoed zeldzame) vorm van vasculitis is en die vroeger de ziekte van Wegener werd genoemd.

Vasculitis is een verzamelnaam voor zo’n 20 ziektebeelden die gemeenschappelijk hebben dat ze resulteren in ontstoken bloedvaten (-itis = ontsteking, vasculair  = bloedvaten). Het is een zeldzame, ernstige, auto-immuun ziekte waarvan de oorzaak onbekend is en waarover je meer kunt lezen op de website van de Vasculitis Stichting.

Toen professor Kuijpers me benaderde om mee te doen in de Patiënten Advies Raad (PAR) van het project Target to B! Heb ik onmiddellijk ja gezegd omdat B-cellen nou eenmaal een cruciale rol spelen bij auto-immuun ziekten en we meer gedetailleerd onderzoek willen stimuleren. Bovendien denk ik in de twaalf jaar dat ik dit ‘werk’ nu doe geleerd te hebben dat participatie van patiënten in dit soort onderzoek wel degelijk van belang is.

contact: myasthenie@spierziekten.nl